The Technion is establishing the first research MRI center of its kind in the north of the country


לדברי המנהל האקדמי של המרכז, ד"ר מוטי פריימן מהפקולטה להנדסה ביו-רפואית, "חוקרים רבים בטכניון המתינו להגעתו של כלי מחקר חיוני זה, שכן עד היום הם התבססו על מרכזי MRI אחרים בארץ לביצוע מחקריהם. המכשיר יהיה זמין לחוקרים ממגוון רחב של תחומים בטכניון ובסביבה וישמש גם גורמים בתעשייה המבקשים להעמיק את יכולתם במחקר ובפיתוח באמצעות MRI"

The MRI device is installed in a lab at the Technion, 2022. Photo: Ya'akov Shloush, Technion Spokesperson
The MRI device is installed in the lab at the Technion, 2022. Photo: Rami Shloush, Technion spokeswoman

A research MRI device made by Siemens was recently installed at the Technion. This is the first research MRI device of its kind in the north of the country and it will operate within the framework May-Bloom-Dahl Center for Human Research inMRI, שישתרע על 200 מ"ר בבניין מל"ת בטכניון. המרכז החדש שתפעיל הפקולטה להנדסה ביו-רפואית ישמש חוקרים, פרופסורים וסטודנטים למחקר בין-תחומי בשורה של תחומים מדעיים ורפואיים, זאת במסגרת מחויבותו של הטכניון למצוינות מדעית ולקידום בריאות האדם. שרותי המרכז יעמדו גם לרשותם של גורמים חיצוניים שיוכלו לערוך, בתשלום, מחקרי MRI.

MRI is a very important technology for structural and functional imaging of internal tissues and organs, including the brain, and it is non-invasive and does not involve exposure to ionizing radiation. מנהלת המרכז, ד"ר דפנה לינק-סורני מהפקולטה להנדסה ביו-רפואית, מסבירה כי "מחקר ה-MRI הוא מחקר בין-תחומי, המערב תחומי הנדסה שונים (חשמל, מחשבים, מכונות, חומרים ועוד)  ומדעים (פיזיקה, כימיה, ביולוגיה) וכמובן את המחקר הרפואי."

According to The academic director of the centerד"ר מוטי פריימן מהפקולטה להנדסה ביו-רפואית, "חוקרים רבים בטכניון המתינו להגעתו של כלי מחקר חיוני זה, שכן עד היום הם התבססו על מרכזי MRI אחרים בארץ לביצוע מחקריהם. המכשיר יהיה זמין לחוקרים ממגוון רחב של תחומים בטכניון ובסביבה וישמש גם גורמים בתעשייה המבקשים להעמיק את יכולתם במחקר ובפיתוח באמצעות MRI."


לדברי ד"ר פריימן, "הייחוד במרכז החדש הוא בהימצאותו בפקולטה הנדסית, מתוך תפיסה שעובדה זו תקדם משמעותית חדשנות בחזית המחקר והטכנולוגיה ואת פיתוחם של פתרונות לבעיות קליניות חשובות. אין ספק שחברת סימנס שמחה על הבאתו של המכשיר לכאן, שכן חוקרים רבים בטכניון עשויים גם להציע שיפורים משמעותיים בביצועיו במסגרת מחקריהם."

תחילת פעילותו של המרכז החדש, הצפויה בהמשך השנה, היא תוצאה של פעילות מתמשכת של הגדרת יעדים וגיוס משאבים שהובילה הנהלת הטכניון יחד עם חוקרי הטכניון פרופ' שולמית לבנברג, לשעבר דיקנית הפקולטה להנדסה ביו-רפואית, ד"ר מוטי פריימן וד"ר פיראס מואסי מהפקולטה להנדסה ביו-רפואית, פרופ' ציפי הורוביץ-קראוס מהפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה וד"ר יועד קנת מהפקולטה להנדסת תעשייה וניהול. מרכז זה יהיה מרכז ה-MRI המחקרי לחקר האדם הראשון מסוגו בצפון הארץ, והוא מותאם גם לילדים כדי לאפשר לחקור את התפתחותם. לשם כך יוצב במרכז גם מכשיר MRI-דמה, כלומר מתקן המדמה עבור הנבדק את סביבת הבדיקה האמיתית לרבות רעש, רטט, תאורה ועוד, כך שהנבדק יכול להתרגל לסביבה זו בהדרגה וללא חשש.

More of the topic in Hayadan:

Leave a Reply

Email will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismat to prevent spam messages. Click here to learn how your response data is processed.