Can countries trust the cooperation of the public?

פרופ' יובל פלדמן מבר אילן יקבל מימון של 2.5 מיליון יורו בחמש השנים הקרובות עבור הצעתו "הבנת ההיתכנות של ציות וולונטרי בדוקטרינות ותרבויות שונות: בחינת היבטים התנהגותיים ורגולטוריים ביכולת של ממשלות דמוקרטיות לבטוח בשיתוף הפעולה, הציות והאתיקה של אזרחיהן"

A huge demonstration against corona restrictions and against vaccines at the same time in Ottawa, the capital of Canada, February 2022. Photo: depositphotos.com
A huge demonstration organized by far-right organizations against corona restrictions and against vaccinations at the same time in Ottawa, the capital of Canada, February 2022. Photo: depositphotos.com

פרופ' יובל פלדמן מהפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן, זכה במענק המחקר של מועצת המחקר האירופית – ERC Advanced. פרופ' פלדמן יקבל את המענק לשם לקידום מחקרו העוסק בשאלה כיצד מדינות דמוקרטיות יכולות לבטוח בשיתוף הפעולה של הציבור. פרופ' פלדמן הוא מהמשפטנים הבודדים באירופה שזכו במענק ERC Advanced In recent years.

פרופ' פלדמן יקבל מימון של 2.5 מיליון יורו בחמש השנים הקרובות עבור הצעתו "הבנת ההיתכנות של ציות וולונטרי בדוקטרינות ותרבויות שונות: בחינת היבטים התנהגותיים ורגולטוריים ביכולת של ממשלות דמוקרטיות לבטוח בשיתוף הפעולה, הציות והאתיקה של אזרחיהן".

The benefits of voluntary compliance by the public to laws and regulations by various means in democratic countries are clear both from considerations of justice and from considerations of efficiency, and the corona epidemic illustrated this even more strongly. However, in the absence of relying on traditional regulatory measures and classical enforcement techniques, governments, regulators and enforcement bodies have difficulty knowing in advance whether they will be able to rely on the voluntary cooperation of the public without harming the objectives of the supervision and other protected values.

זיהוי מראש וניתוח המקרים שבהם ציות וולונטרי של חלקים רחבים מספיק מהאוכלוסייה אפשרי, יעיל וצודק יחזקו את ההבנה התיאורטית והמעשית של אופי האינטראקציה בין ממשלות דמוקרטיות ותושביהן. זיהוי כזה אף יאפשר להעריך את היעילות היחסית של כלים רגולטוריים מבוססי התנהגות בבחינה רחבה יותר של השפעתם על התנהלות האזרחים לאורך זמן ובתחומי חיים שונים כגון בריאות הציבור, מסים, סביבה ואתיקה מסחרית. הפרויקט של פרופ' פלדמן יפתח מודלים ומתודולוגיות אמפיריות חדשות להשוואה שיטתית וחיזוי היעילות היחסית של אמצעים רגולטוריים שונים,  כפונקציה של הדוקטרינה המשפטית ושל התרבות באותה מדינה.  

פרופ' שולמית מיכאלי, סגנית הנשיא למחקר של אוניברסיטת בר-אילן, מציינת במגמה מעניינת של האיחוד האירופי: "יותר ויותר תקציבי ERC מופנים לאחרונה למדעים העיוניים ויש כאן הזדמנות תקציבית מאוד גדולה לחוקרים בתחום. פרופ' פלדמן הוא המשפטן היחיד מישראל שזכה הפעם במענק ואנו גאים בו על כך."

More of the topic in Hayadan: